lördag 24 mars 2012

Vårkänslor

Vilka härliga dagar det har varit på slutet! Våren har verkligen anlänt och det med besked. Solen och värmen har återvänt. Åtminstone tillfälligt kanske man måste lägga till. Man vet aldrig när det blir bakslag.

Häromdagen var det dags för oss 4 vänner att verkligen spana in våren där man ser den först. Nämligen på St Amundön sydväst om Göteborg. Det är ju allmänt känt att värmen kommer från sydväst och alltså borde man hitta den just där. Och visst hittade vi den!

Greta blev så lycklig och till sig av alla känslorna att hon for iväg ner för berg och klippor och ut på stranden. Det låg nämligen en stor flock med svanar strax utanför strandkanten och guppade. De låg inte kvar länge när Greta kom farande och skuttade ut i vattnet med stora galopp-språng. På bilden ovan ser ni svanarna flaxa iväg och en lycklig cairnterrier som är den som är närmast stranden. Vem har påstått att en cairn inte kan vara en fågelhund eller vattenarbetande?

Vi andra tre står kvar uppe på klipporna och tittar på spektaklet. Matte och Lasse tittade också, men de tyckte det var skönt att ingen svan kom till skada.
Längre ut och högt uppe på berget med utsikt blev det fika i vårsolen. Det är så härligt att vända ansiktet mot solen och känna värmen. Utsikten går inte av för hackor och det gjorde inte fikat heller.
Det är väldigt roligt med de här minicairnpromenaderna. Vi är goa kompisar alla fyra vovvar, även om Texa och Greta har mest utbyte av varandra och jag och Ellen gärna tittar på sånt som intresserar oss.

På ön finns också några stränder där det finns mycket att undersöka. Gräva lite i sanden är ju alltid skoj.

Vi träffade flera andra hundar som vi kunde snacka och leka lite med. Personerna kunde prata med andra personer. Vi fyra väcker ofta en hel del uppmärksamhet. Vi framstår som oerhört söta, pigga och roliga små varelser med en massa energi. Många vill höra lite mer om oss. Personerna är aldrig svåra att få att prata om cairn och alla våra fördelar. De hör redan till de förtrollades sida. De redan övertygade. Och har inget emot att fler ska bli ägare av en cairn. För vem vill inte ha ett sånt här litet yrväder?

Inga kommentarer: