onsdag 11 april 2012

Blir så trött...

Sådana här skyltar möts man av allt oftare...

När man som vi bor i staden, verkar det som om hundar är den absolut och i särklass största faktorn till otrivsel. På i stort sett alla små gräsplättar eller miniträdgårdar i anslutning till hus och gårdar finns dessa skyltar. Skyltar som säger åt oss att inte sätta ens en liten tass på gräset och ve den vovve som kissar!

Jag kan läsa vad som står och förfasas... för att därefter demonstrativt sätta mig och kissa några små droppar på den förbjudna plätten. Texa har lite svårt att få ihop bokstäverna ännu, men reagera är hon duktig på. Hon frågar mig vad det står på skylten och därefter försöker hon riva ner den. Hon är en handlingens dam den unga! Heder åt henne!

Matte blir också irriterad. Hon och våra övriga personer sköter rengörandet efter oss helt prickfritt. Finns inte en knappnål skit kvar efter att vi varit på G. Dessutom städar både jag och Texa efter andra djur som inte har en person med sig som plockar upp. Vi äter upp skit efter hare, rådjur, räv och katt. Älg och hästskit tar vi också hand om, om vi får chansen vill säga... Med andra ord är området renare efter att vi varit där än det var före!

Ändå ska vi stå där med dåligt samvete för att vi är kissnödiga (och tycker att det är lite dålig stil att pinka på trottoaren så det blir blött om tassar och skor).

Matte blir irriterad över dessa skyltar eftersom de finns så många andra "bovar" i samhället. De allra flesta hundar åtföljs av en person som noggrant och ordentligt tar upp efter att vi varit på toaletten. Men vem städar efter katterna som skiter i sandlådan? Vem tar upp alla fimpar som rökare slänger hej vilt omkring sig? Vem tar upp alla tuggummi som slängs? Papper? Muggar? Plastpåsar? Kycklingben efter picknick? Kapsyler? Glasbitar? You name it!!!

Visst finns det hundägare som är rötägg precis som det finns rökare som är det, men att dra oss alla över en kam är att ta i tycker jag! Jag skulle verkligen önska att alla som har en vovve i snöret sköter sin del. Vi vovvar kan nämligen inte göra mycket åt saken. Vi har naturbehov som alla varelser och hundtoaletter är ännu inget alternativ.

Jag skulle önska att dessa förbudsskyltar ersätts av antingen ingen skylt alls, alternativt en som säger "tack för att du plockar upp efter din hund".

Vi vill också existera!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lysande inlägg i skräpdebatten. Om inte dödsstraff för fimpkastning och liknande verksamheter, så i alla dryyga böter!
Kom igen Clova o Texa upp på barrikaderna mot nedskräpning.