torsdag 28 april 2011

Fortfarande kvar...

Ja, ni förstår... Den lilla råttan är fortfarande kvar hemma hos mig. Ingen, absolut ingen, har varit och hämtat henne ännu. Kan jag förstå...vem skulle vilja ha en sån yrhätta. Det är bara mina personer, med matte i spetsen som kan komma på den tokiga idéen att ta hem en vild valp och förstöra min lugna tillvaro med odelad uppmärksamhet från mina personer.

Förresten, det finns en sån tokig familj till... Familjen Hedin gjorde ju likadant mot min bästis Ellen för ett tag sen. Jag går och snackar lite med Ellen. Hon kan nog ge mig några goda råd.

Ellen hade mycket att berätta. Vi satt på gräsmattan och snackade en lång stund. Om de små kom för nära viskade Ellen i mitt öra sånt jag behöver veta. Hon påstår att jag är på rätt väg. Det gäller att visa vem som bestämmer. Sen kan man leka...när de har lärt sig...
Jag undrar hur lång tid det tar för min lilla att lära sig. Får faktiskt erkänna att hon, Texa alltså, har ett lite taskigare läge. Hon ska tampas med mig som lämnat löp bakom mig. Alltså är jag lite deppig...sen ska jag bli skendräktig. Då blir jag lite bitchig och kräver mycket mer av valpar och unghundar. Fast o andra sidan kommer hon ju att bli en fantastiskt väluppfostrad liten loppa.
Under tiden vi kunde snacka ostört kunde de två barnrumporna busa loss. Greta är sex månader och har bara lek och bus i huvudet. Passar ju bra för Texa som är 9 veckor och inte har en enda vettig tanke i sin skalle... Det är lite viktskillnad ännu på de två unga luddskallarna men de hade riktigt roligt ihop.

Jag och Ellen kunde ligga och njuta av lugnet på andra sidan staketet. Oj vad skönt att vi slapp leka för en stund - tyckte Ellen. Jag som fortfarande totalvägrar lek med min lilla tyckte det var skönt att slippa alla fjäskande inviter.

Inga kommentarer: