onsdag 6 april 2011

Rekord

Oj då - här har allt matte hittat en gammal bild på mig. Här är jag ju blondin! Fast bilden visar onekligen precis vad jag slagit rekord i.

Normalt sett så kissar jag bara när jag behöver. Jag brukar behöva 1-2 gånger per promenad, lite beroende på hur lång promenaden är. Är det riktigt långa promenader på flera timmar så kan det ju bli någon gång till. Matte säger att det är rätt bra att veta vad som är normalt kissande för mig. Det gör att hon lätt kan avgöra när jag börjar närma mig löp. Någon månad före löp börjar jag öka frekvensen när det gäller antalet tillfällen att kissa. Det stegras sen hela vägen fram till löpet startar. Även i löpperioden fortsätter stegringen ytterligare. Vid höglöpets inträde är jag direkt jobbig enligt matte...

Igår bestämde hon sig för att räkna antalet tillfällen som jag släppte ifrån mig ett par droppar. När hon kom till antalet 15 så tappade hon räkningen. Promenaden var inte ens en timme gammal och det var fortfarande en liten bit kvar hem. Någon mer gång blev det nog. Hon gissar på 17 gånger. Varje gång gör jag samma procedur. Jag sniffar, krafsar lite och sen sätter jag mig. Det får gärna vara en liten tuva eller lövhög - det är bäst enligt mig. Matte suckar och säger "fattar du hur mycket av vår promenadtid som går åt till dina kisserier?" Ibland får hon nog och bogserar mig vidare i kopplet. Fast det känns inte riktigt bra för någon av oss. Mina instinkter att lämna avtryck till alla killar är djupa och matte tycker att det känns lite elakt att tvinga mig vidare genom "våld". Hennes vanliga trix att helt sonika koppla loss mig från kopplet och gå vidare utan att se sig om, funkar ju inte riktigt i just det här läget... Att ha en höglöpande tik lös finns inte på kartan. Definitivt inte lilla mig - som enligt matte är en riktig slampa och försöker förföra allt som går på fyra ben.

Fy matte - så du tänker om mig! Jag ska be att få tala om att jag är helt normal. Och vad sjutton ska en löptik hålla på med? Träningar på agility- eller lydnadsplan är ju inställda under den här tiden. Något måste hjärnan sysselsätta sig med. Och varför då inte sniffa och kissa...

1 kommentar:

Helene sa...

Hmm, det är ännu värre att ha TVÅ tikar som dessutom hela tiden skall kissa över varandras kiss...*been there*
Vi brukar träna agility (och rallylydnad) på Partille BK eller Kallebäck men har inte riktigt kommit igång efter vintern än, du får gärna hänga på om du kan dagtid?
Ha det gott i vårsolen!
Hälsningar Helene och Leia