söndag 7 juni 2009

Pudding!!!

Efter förra utställningen drabbades min matte av storhetsvansinne och anmälde mig raskt till en ny. Trots att hon vet att jag är skendräktig med allt vad det innebär. Ena dagen är jag trött, nästa pigg och glad för att den tredje dagen bara vara grinig... Matlusten är sisådär vissa dagar andra kastar jag i mig maten. Illamående blir jag också ibland...oftast de dagarna som jag har taskig matlust. När jag var hos Charlotte för finslipning kräktes jag ner stor del av lägenheten eftersom jag inte hade ätit någonting den dagen. Ja, så har de senaste veckorna faktiskt sett ut och matte tänkte att hon ytterligare än en gång varit vansinnigt korkad som anmält mig till officiell utställning i precis fel läge...Hon har ju lyckats pricka höglöp och tappad eller skadad päls förut och tänkte att nu var det dags att pröva mig i skendräktigt tillstånd. Hon gör det inte lätt för mig att sköta min del av jobbet så att säga... Har börjat vänja mig vid att det gäller att göra det bästa av situationen när man har min matte som medspelare.
När matte väckte mig i morse trodde jag att hon skojade. Utställning i Vänersborg stod på programmet. Jag segade mig upp och ut till bilen. Sov hela vägen. Kände mig faktiskt rätt pigg när jag kom fram till utställningsplatsen. Matte navigerade in bland tält och ringar och snart hade vi hittat ring nr 4. Charlotte, Marie och Bengt med Sweebreezegänget var redan på plats - det kändes tryggt med välbekanta ansikten som hälsade mig välkommen. Hittade också min lydnadsfröken Ann-Christine och mina klasskamrater Conrad och Nilla med mattar. Då släppte all nervositet för både mig och matte. Jag tyckte bara att allt kändes som ett roligt träningspass och matte kom fram till en stor insikt... Hon kom helt plötsligt fram till att utställning är en möjlighet att knipa en 1:a istället för att det är en risk för att få en 2:a! Wow - det tog några gånger men nu har hon fattat!
Nu äntrade vi ringen med ett glatt humör och svansen i topp. Jag stod så snyggt jag kunde, travade med fint steg och lät mig snällt undersökas av domaren. Såg på mattes min att hon var supernöjd med min insats. Vi lämnade ringen med ett rött plastband! Om matte hade kunnat med hade hon nog tjutit ut sin glädje över den lilla röda plaststumpen - nu fick hon lägga lite band på sig och nöja sig med att klappa om mig. Jag var utvald som snygging för andra gången. Det innebar att vi fick gå in i konkurrensen för öppenklass tikar. Nu kom dagens stora överraskning. Jag blev placerad tvåa efter Electra och erhöll ett CK. Det är väldigt fint det säger matte. Jag är nu inte bara en snygging utan klassad som pudding!!! Matte sken som solen och flera var framme och gratulerade till vår fina utveckling och framgång. Det värmer gott när erfarna uppfödare och utställare som t.ex Olsåkers, Danjou, Sweebreeze och Camols säger så fina saker.
Det var verkligen många snygga cairnar som visades upp idag. Matte var alldeles bortkollrad av mina framgångar men hon hann se att mina kompisar gjorde bra ifrån sig i ringen. Det var snyggingar och puddingar till höger och vänster...
På bilden ovan kan ni se hur matte fullkomligt dyrkar mig...
Jag är inte sen med att visa att jag gillar matte också... Hon har lärt sig mycket på de uppvisningar vi varit med på och fått många bra och goda råd av de som är mer erfarna. Matte har redan anmält mig till nästa utställning. Den utställningen kommer att gå av stapeln i staden som enligt Molles husse Bengt heter BOO-rås. Jag tror att min matte kommer att ge Molles matte Marie rådet att skriva in Borås som instruktion till "Anita"... istället för att försöka hitta Bengts variant eller låta Charlotte visa vägen...har hört att man lätt hamnar på galen sida av staden om man följer Charlottes order...
Så här trött blir man efter en dag i ringen. Som av en händelse matchar påslakanet färgen på CK...

1 kommentar:

carin sa...

Hurra hurra hurra hurra!
Grattis från Milton & co