fredag 6 februari 2009

Mot fjällen!
Ja vi ska inte åka pulka respektive springa hela vägen till Vemdalen - vi ska lasta in oss i bilen och köra de 68 milen till världens bästa stuga.
Det är en lång resa. Jag kommer ihåg hur orolig jag var förra året då vi åkte upp - kunde t.ex inte kissa på hela resan. Tror inte att jag blir orolig den här gången. Nu vet jag vad som väntar och det är kuligheter. De polarhundar som jag stötte på var också vettiga så nu tror jag att jag faktiskt ser fram mot alltihop.
Det är ju fantastiskt roligt att leka i snön - jag och lillhusse ska busa loss ordentligt har han lovat. Tror att matte också gärna är med på ett hörn - hon gillar nämligen att åka pulka. Och vem vet - kanske hjälper husse mig att gräva en grotta?
Ska också kolla läget vad det gäller vilt...Personerna har tisslat och tasslat om hur det ska gå med älgarna och rådjuren som brukar gå i ett stråk bortanför huset. Harar finns det också. Grannen har haft får i en hage förut - undrar om de har kvar dem...och om de är ute i hagarna...? Renar finns det gott om runt byn, men det är länge sen de syntes till runt vår stuga. Jag har inte riktigt koll på vad en ren är eller hur den luktar men det tänker jag försöka ta reda på. Har förstått att de oftast rör sig i flock - hoho, då blir det många att sätta skräck i!Matte tror inte att jag kommer smita särskilt långt... Hon säger att så här tidigt på året brukar det inte vara någon skare. Menar på att det blir svårt för mig att ta mig fram fort i 70 cm lössnö...säger att jag bara mäter 29,5 cm i mankhöjd och att mer eller mindre hela cairnen borde försvinna. Vi får väl se...Jag lovar att berätta när jag kommer hem hur det gick. Åtminstone grannens får borde jag ju kunna sätta ordentlig fart på - det är ju bara att springa på vägen ner till dem.

Nu ska jag borra nosen i snön. Kanske hittar jag något spännande.
Hittar jag en dator kanske ni får en rapport under veckan, annars hörs vi när jag kommer hem.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Tack för valpgratulationen!
Ginny skickar med ett tips inför din fjällresa. Det gäller rådjuren och de andra... Ginnys tips som funkar varje gång är; Strosa lite bakom dina människor. Sedan passar du på att sticka just när de tittat bakåt och sett hur lugnt du lufsar. Ett superknep hälsar Ginny! Ibland kan man till o med vara borta en lång stund innan de ens märker det!
Ha det så bra på resan!
HIpperdipparna

charlotte sa...

underbart snö!!! istället för skiten som vi har som ska kallas vinter brrrrrr :(
Sköt om re och var försiktiga bryta inga ben eller armar e ni snälla!!!
Kramr swebreeze gänget