söndag 15 februari 2009

Vykort

Här kommer ett vykort från Clova i fjällen.

Det är vansinnigt mycket med snö här...Går man utanför plogade vägar eller snöskoterspår så försvinner jag nästan helt. Kallt är det också, 20-25 minusgrader varje morgon. På dagen stiger det till mellan 15-20 minusgrader. Det tycker jag är dumt. När det är så kallt går det inte att ha något basläger i backen som jag kan vara med i. Det betyder att det inte grillas någon korv ute. Istället måste personerna gå in för att fika och då får jag inte följa med. Därför sa matte att jag har det bättre hemma i stugvärmen istället för att följa med upp på fjället. Tror att hon har rätt - men det är lite tråkigt att inte kunna vara med.
Som tur är tycker även personerna att det är aningens kallt för att åka hela dagarna - så de är ganska snabbt tillbaka hos mig och då blir det desto roligare. Då går jag och alla personerna ut och leker i snön.

När man varit ute och härjat i snön är det härligt att gå in i stugan igen.Då tänder mina personer en brasa och det är jättemysigt att samlas runt den. Då får man höra alla historier från äventyren i backarna. Värsta vurporna, carvingsvägarna, stollen som nästan åkte på dem, gulaschsoppan i Hovdestugan, hur högt de hoppade eller hur brant de vågade åka.

Då brukar jag rulla ihop mig bredvid eller så kliar de mig på magen under tiden som "afterskin" pågår.

Inga kommentarer: