fredag 15 maj 2009

Första parkett

Hej där uppe! Sitter ni på första parkett?

Min matte och de andra mattarna på lydnadskursen börjar långsamt tro att de är med i dolda kameran, ett practical joke eller en realityshow a´la dokusåpa...
De har nämligen upptäckt att fler och fler liksom verkar ha vägarna förbi träningsplanen. De stannar gärna till en lååång stund och tittar. Vem vet, kanske sitter de också i fönstrena och kikar och kiknar av skratt...En del står ute i trädgården och tittar på våra övningar. Övningarna blir svårare och svårare nu. Mattarna spökar sig tokigare och tokigare för att få oss att fatta eller koncentrera oss på uppgiften. Det tjoas, krafsas i marken, grymtas, springs framlänges och baklänges, de hoppar som en masai eller Pippi Långstrump. Ann-Christine skrattar hysteriskt och säger glatt att mattarna inte har en aaning om vad hon har gjort för överenskommelser och med vem. Vi vovvar börjar undra om det slått runt fullständigt på mattarna...men kul är det ju. Ibland väljer vi att förstå vad de vill och ibland spelar vi fullständigt oförstående. Showen blir bäst då... Nu står mattarna och tittar misstänksamt mot buskarna och skogen - förväntar sig nästan att ett kamerateam snart skall trilla ut och avslöja allt.
Övningarna som utfördes idag var "rutan" och "dumrutan". Ja övningarna var ju långt ifrån färdiga, men vi gjorde övningar som gjorde att vi skulle fatta vad det hela gick ut på. Det var jätteroliga övningar. Helt i min smak med lite fart och fläkt i "rutan" och mycket som händer i "dumrutan". Jag har fortfarande svårast för att vara inaktiv även om jag börjar bli bättre även på det.
Undar vad som händer nästa gång...hur stor publik har vi då?

Inga kommentarer: