lördag 6 mars 2010

Här sitter...

...lilla jag.
Jag är snäll. Jag är positiv. Jag är söt. Jag är nyfiken. Jag är arbetsvillig. Jag är självständig. Jag är rolig. Jag är mysig. Jag är initiativrik. Jag är duktig. Jag är busig. Jag är spårsäker. Jag är rar. Jag är påhittig. Jag är go. Jag är läraktig. Jag är lekfull. Jag är snabb. Jag är smart. Jag är koordinerad. Jag är anpassningsbar. Jag är bäst. Jag är Clova!

Att vara Clova innebär att mina personer också får en del andra, enligt dem, mer oönskade egenskaper på köpet. Egenskaper som hamnar på minuskontot...

Jag har en tendens att bli FÖR självständig - jag är rymningsbenägen och jagar gärna på egen hand = matte får stå ensam i skogen en stund.
Jag blir ibland alldeles FÖR mysig - alltså måste jag verkligen gå ut och kissa just nu...? det är ju så mysigt här i sängen eller favoritfåtöljen = vägrar röra på kroppen.
Under vissa delar av löp eller skendräktighetsperioden vill min näsa jobba FÖR MYCKET med att spåra karlar eller något att äta = ekipaget rör sig sällan framåt.
Jag blir ibland FÖR nyfiken = vad är detta? måste provsmakas...ojdå hamnade på Blå Stjärnan...
Jag är ibland FÖR arbetsvillig = har svårt att sitta still, måste pocka på uppmärksamhet med skall, skutt och allmän stökighet.
Jag är ibland FÖR initiativrik = problemlösning övergår i rena stöldräder...

Igår var jag för initiativrik...

Mina personer hade gäster hemma på middag. Det var Marie, Jack, Håkan, GOP:en, Lasse, Jenny och min bästis Ellen som kom på besök.
De började med lite tilltugg medans middagen puttrade på spisen. Jag och Ellen cirkulerade. Fick oss något litet smakprov, men alldeles för lite för att vi skulle vara nöjda. Därefter var det middag och sen ostbricka följt av efterrätt. Jösses vad de kan lasta in...Efter all denna mat var personerna lite trötta och satte sig i soffan för att kika på gamla filmer. De hade dukat av det stora bordet och satt ut resterna i köket. I köket hade också några av köksstolarna ställts tillbaka. Men de hade inte satts in ordentligt och självklart upptäckte jag det nästan direkt. Mycket av resterna stod på köksbordet. Självklart var det ett enkelt problem att lösa, anser inte ens att det var ett problem. Tog mig återigen upp på bordet och återigen blev jag rikt belönad...En hel skål med finskuren Billesholmskorv stod däruppe. Några sekunder senare stod skålen kvar och korven låg i min mage. Till korven käkade jag baguette. Klassiskt - korv med bröd - kittlar dödsskönt i kistan.
Hittades uppe på bordet av Lasse som ropade på min matte. Matte kom sättandes och beklagade sig över mitt beteende. Muttrade och fräste över mina fasoner. Tog mig i örat och sa; "jag tänker inte tycka synd om dig om du får ont i magen av all den korven".

Ont i magen fick jag inte, men jag var i stort sett lika utslagen som personerna efter all den maten vi satt i oss. Drack också vatten flera gånger under natten. Vilket resulterade i att jag var tvungen att väcka matte tidigt i morse och be att få gå ut. Det är extremt ovanligt att jag propsar på att få gå ut på morgonen - är en sjusovare - så matte begrep att det var bråttom.

När vi nu stod där i den arla morgonen tänkte vi båda; man får ta det goda med det onda.
I mattes fall var det mina egenskaper hon tänkte på.
I mitt fall var det sambandet med att äta och dricka för mycket och för gott, med olägenheten att behöva gå ut tidigt på morgonen.

2 kommentarer:

Ann Mörten och schäfrarna sa...

Det är så kul att läsa om Clova,man får många goa skratt. Trimma sysslar jag inte med,det är för jobbigt,det finns andra som är bättre på det än mig.Jag lär mig aldrig....Tänkte hänga den centrala cairnprommisen d 28 mars kanske ses vi då

Katarina sa...

Hej!
Jag skall också försöka gå på cairnpromenaden den 28 mars. Kul om vi ses då.


Mvh/ Katarina o Clova