onsdag 27 augusti 2008

Sopsortering



är bra för miljön har jag hört. Och visst vill man värna om vår vackra natur med sjöar och skogar där man kan bada, springa omkring, spåra, plocka svamp eller varför inte jaga...

Hemma på min gata i stan är det dåligt med sopsortering - vi har fortfarande sopnedkast - så jag tyckte att det var dags att göra något åt saken. Om inte personerna agerar så får jag föregå med gott exempel. Tror ni de blev glada och stolta över ett sådant fantastiskt initiativ??!!

Får väl börja med att säga att jag igår kände mig lite understimulerad, regnet gjorde att jag bara ville ta kortast möjliga promenader och ingen av personerna hade tid att aktivera skallen på mig så kreativiteten liksom flödade inom mig. Vad skall man hitta på en sån här tråkig dag? Någon hade lämnat skåpsdörren till soporna lite på glänt och jag såg genast möjligheten till en god gärning. Fick upp dörren på vid gavel och kunde börja sortera...soporna...alltså sopsortering! Kan det bli bättre? Jag fick omgående in en bra taktik...Riktigt äckliga saker fick ligga kvar i påsen, allt annat sorterades noga ut mellan golvet och min mage! Oätliga förpackningar slickades rena, papper undersöktes och revs i småbitar ordentligt, matrester käkades upp. Staniolpapper och små plastpåsar aktade jag mig noga för - kommer ihåg hur dålig i magen man kan bli av sånt - de lades snyggt och prydligt på golvet alldeles intakta. Jag var faktiskt riktigt stolt över hur bra det blev. Nu kommer de att bli glada när de kommer hem!

Inte blev de glada precis...Matte satte såklart igång med att tala om att det var ett synnerligen olämpligt tilltag - inte direkt arg - men med den där allvetande förståsigpåblicken som bara hon kan ha. "Nu får vi ha henne under uppsikt, jag kommer inte ihåg allt som vi har slängt, något kan säkert orsaka dålig mage" sa matte. Jamen kolla staniolpappret matte! Det är kvar. Jag är faktiskt inte helt korkad - jag har ju inte ätit upp det!

Inte åt jag upp det tråkiga torrfodret sen heller - jag var proppmätt av alla goda matrester som jag hittat. Om jag fick bestämma skulle jag sopsortera varenda dag!

Inga kommentarer: