torsdag 17 september 2009

Hemläxa

Man skulle ju kunna tro att vi vovvar skulle få hemläxa efter så långt sommarlov från lydnadskursen. Det fick vi inte! Mattarna däremot fick hemläxa. Det finns stor "förbättringspotential"...

Ann-Christine var mycket nöjd med oss vovvar. Vi repeterade nämligen till att börja med - det kan vara bra att komma igång med träningen igen med välkända övningar. Vårt minne var intakt på i stort sett alla övningar. Viss tvekan kunde ibland råda men det berodde oftast på att mattarna behövde mer träning - inte vi.
Här ser ni t.ex en av övningarna som matte behöver mer träning i - fjärrdirigering. Ni skulle ha sett henne...såg ut som om hon var anhängare till en "sekt" som härjade i tyskland på 30- och 40-talet - ni förstår nog vilken. Lydnadsfröken försökte få henne att vara mer distinkt och tydligare, framförallt inte sega ut på hand/arm kommandot. Matte hade dock lite svårt med koordinationen så det blev mest pannkaka av alltihop. Hon lyckades bannemig att förstöra min paradgren - jag är normalt sett riktigt duktig på fjärren.

Hemläxan för mattarna bestod i att försöka ta bort alla dubbelkommando - trippelkommando eller fyrpelkommando för den delen också... De ser ut som väderkvarnar, clowner, Carolina Klüft eller som om de fått plötsligt ont i magen. Händerna flaxar, armarna viftar, knäna böjs, fötterna stampar, handflatorna slår på låren, dubbelvikning i höften osv. Rena morrongympan om jag får säga min mening! Liiite svårt att koncentrera sig på ett talat kommando när de bär sig åt på det viset. Jag menar - deras ord är ju egentligen helt obegripliga - det är bara för att vi hundar är så smarta som vi ändå lär oss dem. Kroppsspråk är vi dock ruskigt duktiga på - det är begripligt det - så det är inte så konstigt om vi ger oss på att reagera på det språket istället för det talade. Skyll dig själv matte! Eller så tränar du ordentligt på att bli riktigt tydlig så ska du se att vi grejar alla övningar tillsammans.

Inga kommentarer: