fredag 25 september 2009

Oroliga personer

Idag är det jag, Clovas matte som skriver några rader...

Vi är just nu Clovas väldigt oroliga personer. Clova befinner sig nämligen på djursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg sen igår kväll.

Det troliga är att hon inte "berättade" hela sanningen om långpromenaden i Änggårdsbergen sist. Hon hade förmodligen inte bara hittat skit att rulla sig i utan även ätit något mycket olämpligt.

Igår blev hon dålig i magen. På kvällen hade hon diarre och kräkningar. Jag var ute och gick med henne eftersom hon verkade ha ont i magen också och hade svårt att komma till ro. På promenaden föll hon ihop och när hon kom på fötter igen gick hon på tre ben en stund. Sen vek sig även det andra bakbenet och hon var som förlamad i bakbenen.
Snacka om att jag fick panik...försökte locka henne att resa sig, men hon kunde inte. Bakbenen bar överhuvudtaget inte. Nu lyfte jag upp henne och bar henne tillbaka hem.
Studerade henne noga hemma. Hon verkade slö, men inte orolig, verkade liksom inte bry sig om att bakbenen inte fungerade. Tittade bara på dem...

Nu blev det ilfart till Blå Stjärnan. Där gjordes en noggrann undersökning och togs blodprover. Olika teorier om vad hon drabbats av dryftades. Diskbråck var en teori, men den avskrevs nästan omgående. Man beslutade att behålla henne på sjukhuset åtminstone över natten för att ge henne dropp och smärtlindring samt att ha henne under observation.

Det var en mycket orolig matte som lämnade sin Clova på sjukhuset i natt.

Idag på morgonen har vi varit i kontakt med Blå Stjärnan. Clova mår lite bättre men är medtagen och trött. Diarren kvarstår men "förlamningen" har släppt. Hon kunde gå på fyra ben. Det troliga just nu är att hon drabbats av en mag- och tarminfektion till följd av något hon ätit. De ville dock behålla henne ytterligare ett dygn för vidare observation.

Så vi - Clovas personer - får fortsätta vara oroliga ett tag till. Hoppas att hon är tillräckligt bra för att få komma hem i morgon.

Inga kommentarer: