lördag 15 mars 2008

Ont i magen


Igår fick jag åka till veterinär Hans-Jörgen igen. När matte och jag var ute och gick så fick jag plötsligt väldigt ont i magen, kräktes flera gånger, fick krampkänsla i hela kroppen och ville bara lägga mig ner. Matte bar in mig och satt tillsammans med mig för att se hur det hela utvecklades. Oj så ont jag hade. Jag rusade runt som om jag hade någon efter mig för att i nästa sekund lägga mig ner och sen rusa igen. Ja, det var jobbigt. Som tur var fattade matte att det var allvar och ringde veterinären och berättade hur jag bar mig åt och att jag nu även darrade av feber och fortsatte att kräkas. Vi fick komma direkt - Lerums Djurklinik är toppen!
Nu är det ju inte så kul att åka till doktorn, men ibland så måste man. Väl där kunde de konstatera att jag hade feber, att magen var i olag (mullrade och lät och jag var lite öm), aningens röd i svalget och att jag är ruskigt skendräktig (har till och med mjölk, fattar inte hur det går till, det är inte mitt fel i alla fall). Inga tecken på livmodersinflammation i alla fall, som var en av misstankarna i telefonen - puh! - det hade inte varit roligt säger matte och jag tror henne. En mag och tarminfektion är vad man tror att jag har. Jag får dropp och penicillin och order att inte äta och dricka - inga problem jag har ändå ingen matlust! Vi ska ringa imorgon lördag hem till Hans-Jörgen för att berätta hur jag mår. Så får jag åka hem igen - skönt att det inte verkade vara något allvarligt.
Senare på kvällen lyckades jag klämma ur mig en plastbit som var rätt så stor. Efter noggrann tvätt och undersökning visade den sig vara från en pipleksak som jag bet sönder, och tydligen käkade upp en bit av, för över fyra veckor sedan! Det var när den skulle genom tarmarna som jag fick så ont! Viss inflammation har den nog orsakat enligt veterinären, därav feber och jag får fortsätta äta penicillinkuren färdigt. Annars känns allt lite bättre idag. Fortfarande lite öm i magen och aningens med feber, men det går åt rätt håll. Jag fick lite mat för en stund sedan och inget konstigt hände efter det. Snart skall jag få medicin i leverpastej och sparris - det ska bli gott tror jag. Leverpastej är ju jättegott, sparris har jag ingen aning om vad det är, men det skall vara bra när man har ätit dumma grejer. Jag berättar senare vad jag tyckte om sparrisen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars dig Clova, men skönt att höra att du är på bättringsvägen. Man måste vara försiktig med pipleksaker - hoppas min matte och husse har vett till att hålla koll på det! Krya på dig önskar Ellen (och hennes husse och matte)